کد مطلب: 245910
مهدي خورسند در گفتگو با دانا مطرح کرد؛
تحريم ابزار آمريکا براي جلوگيري از فروپاشي نظم تک قطبي
تاریخ انتشار : 1401/09/21 10:12:28
نمایش : 566
کارشناس مسائل بين‌الملل تاکيد کرد: هر کشور و نظامي که در مقابل خواست يا اين نظم تک قطبي آمريکا در دنيا بخواهد بايستد به اشکال مختلف تحريم اين کشور دامن آن را خواهد گرفت.

مهدي خورسند کارشناس مسائل بين‌الملل در گفتگو با خبرنگار سياسي  شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ با اشاره به تحريم هاي اروپاييان عليه ايران، اظهار داشت: جمهوري اسلامي در طول ۴۳ سال گذشته تقريبا به اشکال و انواع مختلف درگير تحريم بوده است. البته نه فقط جمهوري اسلامي ايران، ما شاهد اين هستيم که هر کشور و نظامي که در مقابل خواست نظام و دموکراسي موجود يا اين نظم تک قطبي آمريکا در دنيا بخواهد بايستد به اشکال مختلف اين کشور دامن آن را خواهد گرفت.

وي با تاکيد بر اينکه آمريکايي ها، غربي ها و اروپايي ها به مسئله تحريم اعتياد پيداه کرده اند، تصريح کرد: يکي از راهکارهايي که مي توان از اين فضاي تحريمي فاصله گرفت و اقتصاد را به آن متکي نکرد، اين است که ما بايد تنوع در هم پيمانان و شرکاي تجاري و اقتصادي مان ايجاد کنيم.
 
خورسند افزود: در شرايط کنوني دنيا، نظم از يک نظم متزلزل تک قطبي وارد يک نظم شبکه اي شده است که در اين نظم شبکه اي خيلي کشورها ديگر از آمريکا و دستورات آن پيروي نمي کنند.

تحريم در تضاد منافع ملي ساير کشورها 

اين کارشناس مسائل بين‌الملل با بيان اينکه کشورهاي دنيا ديگر هيچ نگاهي به تحريم بودن ايران ندارند، گفت: بسياري از کشورها علاقه مند هستند که با ايران فعاليت و همکاري داشته باشند که اين باعث مي شود ما ديگر خيلي بار فشار تحريمي را به تنهايي به دوش نکشيم.
 
وي بيان کرد: ما تاکنون در نهاد هايي که ماهيت اقتصادي، سياسي و امنيتي در منطقه و دنيا دارند، خيلي عضو فعالي نبوديم اما در طول سال هاي گذشته موضوع تجارت با تعرفه هاي ترجيحي با اتحاديه اقتصادي اوراسيا را داشتيم و در حال حاضر به فکر تجارت آزاد با اين صنعت هستيم. همچنين عضويت رسمي ما در سازمان همکاري شانگهاي در حال طي شدن است که اين ها نهادهايي هستند که ماهيت اقتصادي دارند و مي توانند براي کشور ما ظرفيت زا باشند.
 
وي افزود: توسعه همکاري ها با کشورهاي همسايه موجب شده است که ما يک فرايند و موارد جديدي در همکاري هاي اقتصادي شاهد باشيم و قاعدتا حضور در اين نهادهاي منطقه اي اولا وزن سياسي و اقتصادي ما را بالا مي برد و باعث مي شود اقتصاد کشورهاي همسايه به اقتصاد ما گره بخورد در ثاني هزينه تحريم هاي بين المللي عليه ايران براي غربي ها بالاتر خواهد رفت.
 

تلاش براي ايجاد مسيرهاي تجاري جديد

مهدي خورسند با بيان اينکه ايجاد يک مسير تجارت جديد، يک شبه درست نمي شود، تصريح کرد: انتقاداتي به فرآيندي که در دولت سيزدهم شروع شده وجود دارد که اين فرآيند چه دستاوردي داشت؟ چرا مردم در سفره هاي خود آن را احساس نمي کنند؟ اين ها همه بهانه جويي است از اين بابت که وقتي ميخواهيد يک مسير تجارت جديد ايجاد کنيد نياز به مذاکره، اعتماد سازي، راهکارها و قوانين خاص خود را دارد.
 
اين کارشناس مسائل بين‌الملل با اشاره به اينکه در طول سال هاي گذشته فضاي همکاري با همسايه هاي خود را از دست داده ايم و حالا براي بازيابي اين فرصت ها بايد اعتمادسازي کنيم که زمان بر است، گفت: دولت دارد زحمت خود را ميکشد و منتقدين هم بايد بدانند که جبران اين دوري ۲۰ ساله ما از همسايه ها کاري زمان بر است اما اميدواريم با تلاشي که در حال صورت گرفتن است در کمترين زمان ممکن به چيدن ثمرات و ميوه اين اقدامات دولت سيزدهم برسيم.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg